Blato-> 10 km      Blato Korula

Povijesno mjesto Blato nalazi se na središnjem dijelu otoka Korčule i ima zanimljivu staru jezgrom, glavni trgom i crkvu koji datiraju prije XIV. stoljeća. Mnoga kulturna zbivanja odvijaju se na ovom prostoru, posebno u ljetnim mjesecima čini Blato zanimljivim odredištem vašeg dnevnog ili noćnog posjeta. Ljeti posebnu pozornost turista s cijelog otoka privlači glavni folklorni događaj, poznati ples s mačevima "Kumpanjija", no može se pronaći i neka druga vrst zabave (koncerti popularne i folklorne glazbe ili diskoteke).

Vela Luka->17 km  Vela Luka Korula

Vela luka je poznato turističko mjesto; zanimljiv položaj u živopisnoj uvali na kraju otoka, te mnoštvo privlačnih uvalica i otočića čine ovo mjesto veoma posebnim. Prošetajte predvečer veloluškom rivom ili posjetite neki restoran, kafe bar ili diskoteku u Veloj Luci.Za ljubitelje panoramskih pogleda tu je brdo Hum iznad mjesta, a ostali znatiželjnici uživati će u klapskim pjesmama, natjecanju veslača i neodoljivi mirisima svježe pečene ribe.

Korčula-> 40 km    Korula

Grad Marka Pola, Korčula, okružen jegradskim zidinama i kulama. Crkve, kuće, trgovi, ulice, sve je vrijedno pogledati i vidjeti kako su majstori arhitekture, od srednjeg vijeka do renesanse, izražavali svoju vještinu u kamenu stvarajući grad posebne ljepote i mediteranskog ugođaja. Ulice grada Korčula ljeti ožive pozivajući vas u male konobe ili na hotelske terase s kojih se pružaju prekrasni vidici na Pelješac i morske sutone najljepših boja. Korčula živi za svoje goste pa im prireduje smotre folklora, izložbe, doček početka drugog dijela godine, rekonstrukciju bitke Đenovežana i Mlečana

Otok Korčula je ukrašen i sa mnogim drugim zanimljivim mjestima, uvalama i plažama. Nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim Bačva i Orlanduša, Pupnatska luka i Rasohatica...Pogledajte zemljovid.


Posjetite i druga zanimljiva mjesta u okolini ljetovališta Prižba - otok Korčula


Za vrijeme boravka u našim apartmanima, možete posjetiti mjesto Blato te razgledati zanimljivu povijesnu jezgru gdje se ljeti odvijaju razna kulturna i folklorna zbivanja. U blizini je takđoer i Vela Luka poznata uvala gdje ćete pronaći kvalitetne riblje restorane a možete i razgledati neke arheološke lokacije. Više o mjestima zanimljivim za posjetiti na otoku Korčuli kliknite ovdjeSunčana strana
ENGLISH
POČETAK
APARTMANI ANDREIS
APARTMANI PRIŽBA
GALERIJA SLIKA
PRIŽBA ŠKOJI
KONTAKT
Druga strana
KORČULA MAPA
KAKO DOĆI
KORČULA
GASTRO
SMJEŠTAJ - NOVOSTI
EVIDENCIJA GOSTIJU Novo!
Bookmark

Bookmark and Share

Vrijeme
Korčula - Prižba:
Click for Split, Croatia Forecast

Za detaljnu vremensku prognozu posjetite stranicu:
Korčula - Vremenska prognoza
Web design: Emil Andreis Korčula Prižba Apartman - Apartmani©2006.