Prižba-škoji


Romantični otočići poseban su ures obale ljetovališta Prižba. S unutarnje strane su pošumljeni borovima. Ova stabla posebno su oblikovana vjetrovima koji zimi haraju ovim prostorima. U sjeni borova prelijepa su mjesta za opuštanje i uživanje u romantičnim trenucima. Obala otočića je stjenovita ali blaga. Mnogo je mjesta gdje se može privezati čamac, a more je plitko i prikladno za kupanje. Prižba i otočići oko nje ističu se čistoćom i bistrinom mora.
Priba
Dokaz čistoće mora u području ljetovališta Prižba je i prisustvo morskog ježa. Iako mislite da je morski jež opasan zbog neugodnih uboda, uz malo pažnje i pravim pristupom svatko se može uvjeriti da je zapravo bezopasan. Može se lako držati u ruci, a ikra iz njegove unutrašnjosti prava je poslastica. Više o morskom ježu pogledajte ovdje. Osim morskog ježa ovdje se mogu pronaći i priljepci, vrsta školjke posebnog ukusa. Mogu se jesti direktno iz mora.
Priba
Vanjska strana otočića ljetovališta Prižba koja gleda prema pučini je dosta nepristupačnija. Stijene su paralelno položene kao da ih je netko slagao. Strme su i izbrazdane morem. Svaka stijena slika je za sebe. More je ovdje dublje. Morsko dno je strmije i prepuno velikih kamena i podvodnih špilja. Ovo dno može pružiti izuzetan doživljaj onima koji vole roniti i istraživati podmorje. Ovaj okoliš pruža stanite velikim ribama: zubacima, murinama, ugorima i kirnjama. Tko voli ribolov ovdje može iskušati svoju vještinu!
Priba
Na otočiće ljetovališta Prižba lako možete doći manjim čamcem. Ako nemate čamac, možete ga iznajmiti u uvali Prižba Više slika otočića pogledajte u galeriji slika.
Okolina ljetovališta Prižba - Korčula


Za vrijeme boravka u našim apartmanima, možete posjetiti mjesto Blato te razgledati zanimljivu povijesnu jezgru gdje se ljeti odvijaju razna kulturna i folklorna zbivanja. U blizini je takđoer i Vela Luka poznata uvala gdje ćete pronaći kvalitetne riblje restorane a možete i razgledati neke arheološke lokacije. Više o mjestima zanimljivim za posjetiti na otoku Korčuli kliknite ovdjeSunčana strana
ENGLISH
POČETAK
APARTMANI ANDREIS
APARTMANI PRIŽBA
GALERIJA SLIKA
PRIŽBA ŠKOJI
KONTAKT
Druga strana
KORČULA MAPA
KAKO DOĆI
KORČULA
GASTRO
SMJEŠTAJ - NOVOSTI
EVIDENCIJA GOSTIJU Novo!
Bookmark

Bookmark and Share

Vrijeme
Korčula - Prižba:
Click for Split, Croatia Forecast

Za detaljnu vremensku prognozu posjetite stranicu:
Korčula - Vremenska prognoza
Web design: Emil Andreis Korčula Prižba Apartman - Apartmani©2006.